Kaksi päivää etätyötä pitää sinut yhtä tehokkaana ja arvokkaana

Kaksi päivää etätyötä pitää sinut yhtä tehokkaana ja arvokkaana

03
syys
2024
Steen Uno
Toimistotyöntekijät, jotka työskentelevät kotoa käsin kahtena päivänä viikossa, ovat yhtä tehokkaita ja tuottavia ja saavat todennäköisemmin ylennyksen kuin kokopäiväisesti toimistossa työskentelevät kollegansa, kertoo tähän mennessä mittavin tehty tutkimus.
03
syys
2024
Steen Uno




Toimistotyöntekijät, jotka työskentelevät kotoa käsin kahtena päivänä viikossa, ovat yhtä tehokkaita ja tuottavia ja saavat todennäköisemmin ylennyksen kuin kokopäiväisesti toimistossa työskentelevät kollegansa, kertoo tähän mennessä mittavin tehty tutkimus.

Trip.com, yksi maailman suurimmista online-matkatoimistoista, teki hiljattain yli 1600 työntekijän keskuudessa tutkimuksen, joka osoittaa, että kaksi päivää viikossa kotona työskentelevät työntekijät ovat yhtä tuottavia ja ylennyskelpoisia kuin toimistolla kokopäiväisesti työskentelevät kollegansa.

Amerikkalainen etätyöasiantuntija Nicolas Bloom julkaisi tähän mennessä laajimman tutkimuksen kesäkuussa maineikkaassa tiedelehti Naturessa.

”Tulokset puhuvat puolestaan: Stanfordin humanistisen ja tieteellisen korkeakoulun taloustieteen professori Bloom toteaa: ”Hybridityönkulku on win-win-win työntekijöiden tuottavuudelle, suorituskyvylle ja työpaikan säilyttämiselle.” Bloom toteaa.

”Uusi tutkimuksemme tarjoaa vahvaa näyttöä siitä, miksi 80 % amerikkalaisista yrityksistä tarjoaa nykyään työntekijöilleen jonkinlaista etätyöskentelyä ja miksi ne loput 20 %, jotka eivät tarjoa, maksavat siitä todennäköisesti kallista hintaa.”

 


Suuria säästöjä

Neljä vuotta sen jälkeen, kun COVID-19-pandemia muutti maailmanlaajuisia työtapoja, noin 100 miljoonaa työntekijää ympäri maailmaa jakaa nyt työviikkonsa kodin ja toimiston välillä.

Nykyään monet hybridi-toimistotyöntekijät ovat esimerkiksi lakimiehiä, kirjanpitäjiä, markkinoijia, ohjelmistosuunnittelijoita ja muita korkeakoulututkinnon suorittaneita henkilöitä.

  



Uusi tutkimus osoittaa, että kaksi päivää viikossa kotoa käsin työskentelevät 
työntekijät ovat yhtä tuottavia ja yhtä ylennyskelpoisia kuin heidän kollegansa, jotka 
työskentelevät kokopäiväisesti fyysisellä toimistolla.      
                Kuvat: iStock

 

"Tutkimus dokumentoi myös, että irtisanoutumiset Trip.comissa vähenivät jopa 33 %, kun työntekijät siirtyivät kokopäiväisestä toimistotyöskentelystä hybridityöskentelyyn," Nicolas Bloom lisää.

Naiset, muut kuin johtotehtävissä työskentelevät ja työntekijät, joilla on pitkät työmatkat, olivat vähiten todennäköisiä irtisanoutumaan, kun heidän työmatkansa väheni kolmeen päivään viikossa. Trip.com arvioi, että vähentynyt henkilöstön vaihtuvuus on säästänyt yritykselle miljoonia dollareita.

 


Skeptisyyden kumoaminen

Esimerkiksi työntekijöiden etätyöpäivät eivät vaikuttaneet heidän saamansa suoritusarvioihin, ylennyksiin tai ohjelmoijien tuottamien koodirivien määrään.

Riippumatta nykyisistä mittareista, Trip.comin hybridi- ja etätyön testihenkilöt saavuttivat yhtä hyviä tuloksia kuin heidän kollegansa, jotka työskentelivät kokopäiväisesti yrityksen fyysisissä toimistoissa.

 



Ennen testikurssia monet johtajat uskoivat, että etätyö haittaisi tuottavuutta kotona 
tehtävien henkilökohtaisten askareiden, kuten pyykinpesun tai yleisen työmoraalin puutteen vuoksi.

 

Tutkimuksen lopussa 395 johtajaa muutti alkuperäiset negatiiviset käsityksensä tuottavuudesta erittäin positiivisiksi – muutokset ovat yhdenmukaisia muiden tutkimustulosten kanssa, jotka korostavat, että työntekijät voivat ylläpitää tuottavuuttaan työskennellessään kotoa käsin.


Voitto molemmille

Testikurssin positiiviset ja rakentavat tulokset johtivat siihen, että Trip.com pidensi hybridityön ja etätyöpäivien kokeilujaksoja.

Miten tahansa asiaa katsotkin, pienentyneet irtisanoutumisluvut auttavat yrityksiä vähentämään uusien työntekijöiden rekrytointi-, perehdytys- ja koulutuskustannuksia.

 



Oikealla tavalla hallitut työntekijöiden kaksi tai kolme etätyöpäivää viikossa voivat 
auttaa yritystä ylläpitämään mentorointitasoa, kulttuurin rakentamista ja innovaatiota.

 

"Skeptisille yritysjohtajille tutkimuksemme korostaa, että heidän huolensa siitä, että hybridityö tekee enemmän haittaa kuin hyötyä, ovat huomattavasti liioiteltuja," Nicolas Bloom päättää.

"Jos etätyöpäiviä hallitaan oikein, yritys voi säilyttää mentoroinnin, kulttuurin rakentamisen ja innovaation tason. Taloudellisesta näkökulmasta hybridityö on voitto molemmille osapuolille." ●



Lue lisää:
Stanford.edu: Study finds hybrid work benefits companies and employees
Sciencedaily.com: Hybrid work is a 'win-win-win' for companies & workers
Fastcompany.com: New study finds that hybrid work boosts morale—and profits
Nature.com: Working from home improves retention without damaging performance

 

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo